Glutamat de sodiu, otrava din mancare si bautura

8 Oct

Cel putin 40% din populatia americana este sensibila, in grade diferite, la neurotoxina numita “glutamat”. Unii incep sa fie afectati de dureri de cap, migrene, probleme cu somnul si obezitate, iar altii de Alzheimer, autism si alte boli neurologice. Problemele de sanatate cauzate de toxicitatea glutamatului nu numai ca apar dupa mai mult de 2 zile de la ingerare, dar sunt de asemenea cumulative. Cu alte cuvinte, s-ar putea sa nu suferi de la efectele sale decat dupa mai multi ani.

Stiai ca exista peste 75 de ingrediente care contin neurotoxina numita “glutamat”(monoglutamat de sodiu) incluse in mancarea si bautura comercializate si de asemenea in produsele pentru igiena(sampon)? Producatorii folosesc aceste ingrediente pentru a-ti pacali creierul ca ceea ce mananci este foarte dulce sau foarte sarat decat sa aiba gustul aditivilor dezgustatori care sunt prezenti de fapt. Totusi, producatorii refuza sa masoare cantitatea de glutamat prezenta si chiar sa semnale pe etichete prezenta lui, deci nu ai stii niciodata ca este prezent decat daca cunosti toate cele 75 de ingrediente neurotoxice. De asemenea FDA( american food&drug authority) considera ca glutamatul de sodiu si celelalte 75 de ingrediente ce contin glutamat sunt naturale desi nu pot fi gasite direct in natura.

De ce producatorii adauga aceste ingrediente in produsele lor? Nu sunt pentru conservare, dar ca sa dea alt gust, astfel consumatorii sunt pacaliti sa ignore gusturile si mirosurile pe care de fapt le au aceste produse. Pasta de dinti de asemenea, si majoritatea sampoanelor contin uleiuri hidrogenate care la randul lor contin cantitati nespecificate de glutamat.

Glutamatul continut in aceste 75 de ingrediente este mult mai potent decat glutamatul natural pe care il gasim in rosii de exemplu, sau in parmezan.
Dintre aceste 75 ingrediente neurotoxice sunt “acidul citric” (de multe ori este extras din porumb, si nu din lamai sau portocale), “faina de malt” (sau orice cu malt), “arome naturale”. Aceste ingrediente se gasesc chiar si in produsele asa numite organice.
Aceste snacks-uri si fast food care sunt de obicei numite Junk food, de fapt ar trebui numite Otrava cu ingrediente neurotoxice care afecteaza foarte multi oameni, pe termen scurt si lung. Cand o sa ne dam seama ca nu putem avea incredere in autoritatile care decid ce poate fi pus in mancare si bautura?

Surse de informare legate de glutamat: www.msgmyth.com, www.truthinlabeling.org.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s